grasp final meeting 2

Tokom prethodne sedmice (od 28 i 29.05.2015 godine) održan je završni sastanak projekta GRASP (Final event) u grčkom gradu Patri, na kome su pored predstavnika Gradske razvojne agencije Istočno Sarajevo takođe učestvovali i predstavnici: grada Istočno Sarajevo, opštine Istočno Novo Sarajevo, Elektrotehničkog fakulteta Istočno Sarajevo i Agencije za javne nabavke BiH.

U okviru finalnog sastanka predstavnici različitih organizacija iz zemalja koje učestvuju u projektu GRASP imali su priliku da izlažu različite prezentacije kao i da učestvuju u diskusiji okruglih stolova na sledeće teme: Energetska efikasnost i obnovljivi izvori energije, “Zelene” javne nabavke, Politike i legislative. Gradska razvojna agencija Istočno Sarajevo i navedeni predstavnici su pripremili dvije prezentacije u okviru teme koja se odnosila na oblast “Zelene” javne nabavke, kao i aktivno učestvovali u diskusiji okruglog stola iz iste oblasti. Radni jezik tokom dva dana finalnog sastanka projekta GRASP bio je engleski.

Projekat: “Zelene javne nabavke i podrška inteligentnim gradovima u energetskom sektoru” (Green procurement And Smart city supPort in the energy sector – GRASP) je dvadesetsedmomjesečni projekat na kome učestvuje trinaest partnera iz osam evropskih zemalja. Opšti cilj projekta je podžati inteligentne gradove u njihovom nastojanju za iznalaženjem inovativnih rješenja u energetskom sektoru kao i njihvom međusobnom povezivanju kroz uspostavljenu mrežu transnacionalnog energetskog sistema zelenih javnih nabavki. Implementacija projekta GRASP se završava krajem juna 2015 godine.