RAIS RS BA

You are here

Održana prezentacija "Evropske mreže preduzetništva"

El. pošta Štampa PDF

Dana 06.09.2017. god. u prostorijama Administrativnog centra Grada Istočno Sarajevo održana je prezentacija "Evropske mreže preduzetništva". Događaj je organizovan od strane Republičke agencije za mala i srednja preduzeća Republike Srpske i Gradske razvojne agencije Istočno Sarajevo. Prezentaciji je prisustvovalo ukupno 35 učesnika, od čega je najveći broj predstavnika malih i srednjih preduzeća, zatim univerziteta, lokalne zajednice i privredne komore iz Istočnog Sarajeva.

U prvom dijelu prezentacije učesnici su se upoznali sa ciljevima, aktivnostima i benefitima koje pruža Evropska mreža preduzetništva. Nakon toga učesnicima su prikazani pozitivni primjeri uspostavljene poslovne saradnje po osnovu Evropske mreže preduzetništva. Na kraju prvog dijela prezentovan je i način registracije poslovnih profila malih i srednjih preduzeća u okviru Mreže.

Drugi dio prezentacije se odnosio na predstojeći Poslovni forum, koji će se održati na Jahorini 03. Novembra 2017. god. Pored detalja o načinu organizacije događaja malim i srednjim preduzećima je takođe prezentovan način prijave za poslovne susrete putem otvorenog web portala Foruma.

Evropsku mrežu preduzetništva formirala je Evropska komisija je 2008. godine s ciljem efikasnog i efektivnog iskorišćavanja potencijala preduzeća na jedinstvenom evropskom tržištu, posebno inovativnih malih i srednjih. Čini je više od 600 partnerskih organizacija i institucija (asocijacija, nacionalnih agencija, naučnih instituta, univerziteta) u kojima je angažovano preko 4.000 eksperata sa područja preduzetništva, inovacija i transfera tehnologije, s ciljem promocije konkurentnosti i inovacija na lokalnom i evropskom nivou.

Joomlart