RAIS RS BA

You are here

Predstavnici RAIS-a učestvovali na Festivalu kvaliteta 2017

El. pošta Štampa PDF

26.10.2017. godine na Jahorini je otvoren trodnevni međunarodni naučni skup “Festival kvaliteta 2017” na kojem su eminentni stručnjaci sa univerziteta iz Kanade, Portugala, Srbije i Crne Gore kroz plenarna predavanja i okrugle stolove predstavili mogućnosti za unapređenje primjene aktuelnih standarda kvaliteta u Republici Srpskoj, Bosni i Hercegovini i zemljama regiona.

 

Program konferencije podijeljen je u tri tematske cjeline – globalni kvalitet, kvalitet proizvoda i inženjerstvo, te upravljanje kvalitetom, koje će biti predstavljene kroz nacionalni i međunarodni dio konferencije.

Konferenciji su prisustvovali predstavnici Gradske razvojne agencije Istočno Sarajevo, koji su prisutnima predstavili privredne potencijale grada Istočno Sarajevo sa akcentom na strateške pravce njegovog budućeg razvoja.

 

Pri tome, posebno su istaknuti potencijali metaloprerađivačke i drvoprerađivačke industrije te turizma kao i uloga koju RAIS ima u podsticanju sveukupnog razvoja grada.

Organizatori „Festivala kvaliteta 2017“ su Univerzitet u Istočnom Sarajevu i Mašinski fakultet, a suorganizatori Fakultet inženjerskih nauka u Kragujevcu, Mašinski fakultet u Podgorici, Asocijacija za kvalitet Srbije i Asocijacija za kvalitet BiH.

Organizaciju skupa podržao je Grad Istočno Sarajevo.

Joomlart