RAIS RS BA

You are here

Gradska razvojna agencija Istočno Sarajevo učestvovala na III Forumu o privrednoj saradnji na Jahorini

El. pošta Štampa PDF

02. i 03. Novembra 2017. god. u hotelu Termag na Jahorini, održan je III Forum poslovne saradnje Republike Srpske i Srbije. Na Forumu je učestvovalo više od 250 privrednika, klastera, razvojnih agencija i drugih institucija.

U okviru Foruma održana je radionica "Programima podrške do razvoja preduzetništva i inovacija". Cilj održavanja radionice je bio da predstavnici razvojnih agencija razmjene iskustva i dobre prakse u okviru prekogranične saradnje, privlačenja investicija, programima podrške početnicima u biznisu. Gradska razvojna agencija Istočno Sarajevo je u okviru radionice predstavila prisutnim učesnicima svoju ulogu u ruralnom razvoju Sarajevsko-romanijske regije.

Pored radionice takođe su održani "B2B" sastanci za poslovne subjekte. Cilj događaja je bio direktno povezivanje zainteresovanih preduzeća sa svrhom da se uspostavi poslovna saradnja. Učešće na B2B sastancima prijavilo je oko 190 preduzeća, od kojih je 24 sa područja grada Istočno Sarajevo.

Jedan od događaja koji je takođe organizovan u okviru Foruma je i "Privredna misija". Cilj misije je bio povezivanje poslovnih subjekata iz Republike Srpske i Srbije u oblasti turizma sa svrhom da se razmjene iskustva i ideje te uspostavi poslovna saradnja. Privrednoj misiji se odazvalo 16 poslovnih subjekata iz oblasti turizma, od čega 5 sa područja grada Istočno Sarajevo.

Gradska razvojna agencija Istočno Sarajevo je pružila punu podršku realizaciji "B2B" satanaka i "Privredne misije" u okviru koje je proslijedila relevantne informacije prema privrednim subjektima iz Istočnog Sarajeva te pružila tehničku pomoć zainteresovanim privrednim subjektima prilikom prijave i kreiranja profila saradnje.

Organizator III Foruma o privrednoj saradnji Republike Srpske i Srbije bili su Agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća Republike Srpske (RARS) i Razvojna agencija Srbije (RAS).

Joomlart