U Istočnom Sarajevu danas je potpisan sporazum o saradnji u sprovođenju akcelerator programa, namijenjenog inovativnim početnicima u poslu sa područja grada koji žele što prije da pronađu tržište za svoje proizvode i usluge.

Sporazum o saradnji potpisali su predstavnici  Razvojne agencije Republike Srpske, Gradske razvojne agencije Istočno Sarajevo, Ekonomskog fakulteta Pale, Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske, Grada Istočno Sarajevo, te opština u sastavu grada.

Intenzivan dvomjesečni program podrške obuhvata besplatnu obuku tokom koje učesnici dobijaju znanje potrebno za poslovni uspjeh, besplatnu savjetodavnu podršku mentora sa iskustvom u preduzetništvu i znanjem iz relevantnih oblasti, administrativnu i tehničku podršku za korištenje sredstava iz različitih programa finansiranja, mogućnost predstavljanja poslovnih planova potencijalnim investitorima, promociju i međunarodno povezivanje.

Javni poziv za učešće u programu biće objavljen u ponedjeljak, 5. aprila i biće otvoren do 19. aprila. Za najbolje poslovne ideje obezbijeđene su vrijedne nagrade.