dev rais 1

U Istočnom Sarajevu je krajem prošle sedmice održana dvodnevna radionica “Dev Days”. Radionica je organizovana od strane Gradske razvojne agencije Istočno Sarajevo, Elektrotehničkog fakulteta Istočno Sarajevo i IT kompanije Atlantbh iz Sarajeva. Učesnici radionice su bili zainteresovani studenti koji su tokom dvodnevne radionice uz mentorstvo inžinjera kompanije Atlantbh i studenata ETF-a Istočno Sarajevo i timski rad aktivno učestvovali u izradi web aplikacije.

Na samom početku radionice, učesnicima su se obratili direktor Gradske razvojne agencije Istočno Sarajevo, dekan Elektotehničkog fekulteta Istočno Sarajevo i predstavnici kompanije Atlantbh. Nakon toga učesnici su podjeljeni u timove gdje je svaki tim dobio poseban zadatak da u kratkom vremenskom periodu izradi funkcionalan proizvod.

Tokom drugog dana radionice učesnici su prezentovali realizovane zadatke pred žirijem, kojeg su činili članovi ETF -a, te inženjeri kompanije Atlantbh. Pobjedničkom timu su na kraju događaja uručeni vrijedni pokloni.