Компанија Дилојт (Deloitte) позвала је заинтересоване технолошке компаније да се до 31. августа пријаве на нови конкурс за избор технолошких компанија са најбржим растом у Централној Европи. Како је истакнуто, ријеч је о регионалном конкурсу који се одржава већ 25 година и технолошким компанијама пружа шансу да покажу свој водећи положај у технолошком сектору.

Прецизирано је да конкурс има за циљ рангирање технолошких компанија у државном или приватном власништву, са најбржом стопом раста прихода у Централној Европи у последње четири године (2020-2023.).

Право на учешће имају све компаније из технолошког и сродних сектора – комуникације, технологија заштите животне средине, финансијске технологије (финтецх), ИТ (хардвер и софтвер), здравствена заштита, медији и забава, а конкурс има двије категорије.

Компаније које желе да се такмиче у категорији „50 најбрже растућих“ морају да имају годишњи приход од најмање 50.000 ЕУР у 2020, 2021 и 2022. години и 100.000 ЕУР у 2023. години, да им је сједиште у једној од земаља Централне Европе, да развијају или производе сопствену технологију или улажу значајан дио прихода у истраживање и развој технологије, као и да није у већинском власништву неке друге компаније.

Категорија „Компаније у успону“ обухвата и рангира новије компаније које не испуњавају услове за учешће у конкурсу за „50 најбрже растућих“, али које представљају младе компаније са брзим растом које послују мање од четири године, а најбољи се рангирају на основу просјечног раста прихода остварених током последње три године.

Компаније које желе да се такмиче у овој категорији морају да имају годишњи приход од најмање 10.000 ЕУР у 2021. и 2022. години и минимум 30.000 ЕУР у 2023. години, сједиште компаније је у једној од земаља Централне Европе, развијају или производе сопствену технологију или улажу значајан дио прихода у истраживање и развој технологије и нису у већинском власништву неке друге компаније.

Такмичење има и специјалну категорију – „Звијезде позитивног утицаја“ која препознаје компанију која својим производом или услугом има позитиван утицај на један од сљедећих сегмената: друштво, пословну заједницу, иновативност, околину и различитост.

Линк за пријаву и критеријуми налазе се на веб страни: www.deloitte.com/cefast50.

Резултати конкурса ће бити објављени 14. новембра 2024.

ba.ekapija.com