Инвестиционо-развојна банка /ИРБ/ Републике Српске, уз подршку предсједника Републике Српске Милорада Додика, организује Трећу инвестициону конференцију Инвест Српска која ће бити одржана од 30. октобра до 1. новембра у Теслићу.

Конференција, чији је овогодишњи слоган „Наша визија = Српска“, окупиће најважније доносиоце одлука, представнике јединица локалне самоуправе, пословне и финансијске заједнице Републике Српске и региона.

Теме четири панела односе се на повећање инвестиција и развој извозних резултата Републике Српске, наводе из ИРБ-а.

На првом панелу „Инвестиције и како до нових инвеститора“ биће разговарано о значају инвестиција и начинима како осигурати њихов динамичан раст у свјетлу актуелних глобалних дешавања која утичу и на домаћу привреду.

Други панел „Изазови и потребе финансирања извоза“ односи се на извоз имајући у виду све економске бенефите које са собом носи интензивна и међународно препознатљива извозна активност.

„Локалне заједнице – право мјесто за улагање“ назив је трећег панела, гдје ће из угла локалне власти бити размотрени сви изазови и прилике за инвестирање.

Посебна пажња биће посвећена компаративним предностима домаћег извоза, с циљем препознавањем подрчја која имају значајан потенцијал за раст, те изазова и потреба даљег финансирања извозне активности домаћих привредника.

– Конференција „Инвест Српска“ наставља да се бави актуелним дешавањима и потребама, суштински значајним за даљи раст и развој Републике Српске и просперитет њених грађана – наводи се у саопштењу.

Из ИРБ-а додају да су организацијом претходне двије инвестиционе конференције 2021. године у Лакташима и 2022. у Приједору остварени резултати у промоцији инвестиционих потенцијала и подршке коју улагачима нуди ова банка.

Из бренда „Инвест Српска“ настао је и први „Инвест форум“, велики догађај који је прошлог мјесеца одржан у бањалучком Банском двору, гдје су се на једном мјесту окупили представници власти, привреде и финансијских институција и инвеститора из чак 22 земље свијета.

– Добили смо јасну поруку да је Република Српска препозната као мјесто гдје вриједи улагати – истичу из ИРБ-у.

Из ове банке наглашавају да успјеси и ефекти досадашњих инвестиционих конференција, заједно са премијерним „Ивест форумом“, свједоче о исправности визије и вриједности догађаја као што је „Инвест Српска“.

Конференција ће бити одржана у хотелу Кардијал у Бањи Врућици, код Теслића.