Привредна комора Републике Српске у сарадњи са GS1 Босне и Херцеговине, а у оквиру Европске мреже предузетништва, организује семинар на тему “Кориштење GS1 стандарда за идентификацију, електронску размјену података и унапређење пословних процеса”, која ће се одржати у сриједу, 22.03.2023. године, са почетком у 10 часова у Привредној комори РС, Бања Лука, ул. Бранка Ћопића 6, сала Јахорина.

Циљ семинара је упознати учеснике са могућностима кориштења јединствене GS1 идентификације производа, у сврху унапређења ланца снабдијевања. Учесници на семинару ће бити упознати са кориштењем логистичке наљепнице, са појмом матичних података о производу, као и захтјевима за електронску размјену података.

Идентификација, прикупљање и дијељење информација чине срж и основ постојања GS1 као међународне организације за стандардизацију, која послује у преко 150 земаља у свијету и чије стандарде користи више од 2 милиона предузећа у свијету, а у Босни и Херцеговини преко 1.800 предузећа.

Учесници на овом семинару ће бити упознати са правилима употребе GS1 стандарда, појмом логистичке етикете и дигиталном размјеном података.

Предавачи на семинару су:

  • Ади Турковић, директор GS1 Босне и Херцеговине;
  • Лејла Агић, стручни сарадник на техничким пословима у GS1 Босне и Херцеговине;
  • Харис Потурковић, стручни сарадник на техничким пословима GS1 Босне и Херцеговине.

Семинар је бесплатан за све учеснике, а пријаве се врше најкасније до 20.03.2023. године, попуњавањем онлине пријавног обрасца на: https://edukacije.komorars.ba/event/koristenje-gs1-standarda/.

Све додатне информације можете добити на телефон +387 51 493 138. Контакт особа је Соња Милинчић (sonjam@komorars.ba).