Позивамо заинтересоване привреднике и пољопривреднике на јавну презентацију пројекта Европске уније за пољопривреднике и предузећа у БиХ, која ће бити одржана у уторак 24. јануара у просторијама Градске управе Источно Сарајево.

У оквиру тренутно отворених јавних позива у пројектима EU4AGRI, EU4AGRI-Recovery и EU4BusinessRecovery, биће одржане три информативне сесије на којима ће потенцијални корисници имати прилику да сазнају више информација о могућностима за добијање бесповратних средстава Европске уније.

Информативна сесија за инвестиције у прерађивачке капацитете и маркетинг пољопривредно-прехрамбених производа биће одржана у 10.00 часова.

Сесија посвећена подршци за набавку минералних ђубрива, набавку система за наводњавање и за заштиту од мраза биће одржана у 12.00 часова, а информативна сесија о подршци за оснивање и вођење старт-ап предузећа предвиђена је за 14.00 часова.

Тренутно су отворена три јавна позива кроз пројекте Европске уније о којима ће потенцијални корисници моћи да добију више информација на овим информативним сесијама.

• Јавни позив потенцијалним корисницима бесповратних средстава за мјеру подршке инвестицијама у прерађивачке капацитете и маркетинг пољопривредно-прехрамбених производа.

Пријаве за овај Јавни позив се могу послати од 15. јануара 2023. године, а крајњи рок пријаве је  06. март 2023. године до 15.00 часова.

• Јавни позив за мјеру подршке ублажавању негативног утицаја тржишних поремећаја и климатских промјена у примарној пољопривредној производњи.

Пријаве за овај Јавни позив се могу послати од 15. јануара 2023. године, а крајњи рок за пријаву је 28. фебруар 2023. године, до 15.00 часова.

• Јавни позив старт-ап компанијама у пољопривредно-прехрамбеном сектору у Босни и Херцеговини.

Пријаве за овај Јавни позив се могу послати од 19. децембра 2022. године, док је крајњи рок за пријаву 17. фебруар 2023. године, до 15.00 часова.