Министарство рада и борачко инвалидске заштите Републике Српске објавило је Јавни конкурс за расподјелу средстава од игара на срећу за 2023. годину.
Планирана средства намјењена за финансирање/суфинансирање пројеката/програма за 2023. годину, износе 661.000,00 КМ.

Пријаву на конкурс могу поднијети организације и удружења проистекла из Одбрамбеноотаџбинског рата Републике Српске и антифашистичке и ослободилачке борбе током XX вијека, као и друге организације/удружења чије су програмске активности обухваћене ресорном надлежношћу Министарства.

Расподјела средстава од игара на срећу вршиће се за финансирање/суфинансирање пројеката/програма из сљедећих области:

  • област која помаже задовољавању разних потреба лица са инвалидитетом из борачких категорија и категорија цивилних жртава рата, те осталих категорија лица са инвалидитетом,
  • област која омогућава запошљавање борачких категорија,
  • област социјалне заштите и хуманитарне дјелатности за категорије лица за чију заштиту је надлежно Министарство рада и борачко-инвалидске заштите (у даљем тексту: Министарство),
  • област која доприноси развијању културе сјећања и памћења у вези са ослободилачким ратовима и подстицању културног и креативног рада особа са инвалидитетом и других лица за чију заштиту је надлежно Министарство.

Јавни конкурс остаје отворен 30 дана, од дана објављивања, а објављује се у  дневном листу „Глас Српске“ и на интернет страници Министарства.

Сви обрасци за попуњавање могу се преузети на интернет страници Министарство рада и борачко инвалидске заштите Републике Српске.

Захтјеви са потребном документацијом могу се достављати лично или путем поште на адресу: Министарства рада и борачко инвалидске заштите, Трг Републике Српске бр. 1, 78 000 Бања Лука, са назнаком: „Пријава на Конкурс за расподјелу средстава од игара на срећу у 2023. години“.

Додатне информације могу се добити на телефон, број 051/338-630.