Sparkasse Banka u ponudi ima novu „Go Digital in BiH“ kreditnu liniju Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za finansiranje projekata digitalizacije poslovanja malih i srednjih biznisa uz poseban benefit – grant do 15% iznosa kredita.

U partnerstvu Sparkasse Banke i EBRD-a te podršku EU, prema malim i srednjim preduzećima će se usmjeriti osam miliona eura kreditnih sredstava za ulaganja u automatizaciju i digitalizaciju u oblastima proizvodnje, procesa ili usluga.

Na taj način, kompanije će se podržati  na putu digitalne transformacije koja im treba donijeti veću produktivnosti i operativnu efikasnost, bolju usklađenost sa EU standardima, i u konačnici, veću konkurentnost na tržištima Evropske unije.

Osim kredita, mala i srednja preduzeća će imati koristi od podsticaja u obliku bespovratnih sredstava vrijednih do 15% ukupnog iznosa kredita koje finansira Evropska unija.

Krediti su namijenjeni preduzećima koja prema EU standardima spadaju u mikro, mali i srednji biznis te imaju manje od 250 uposlenih i manje od 50 miliona eura godišnjeg prometa. Maksimalan iznos pojedinačnih kredita može biti jedan milion eura, uz minimalan rok otplate od 18 mjeseci.

Detalji o kreditnoj liniji na https://www.sparkasse.ba/bs/pravna-lica/finansiranje/ebrd–go-digital–kreditna-linija-

 

Izvor: www.sparkasse.ba