U okviru Programa transnacionalne saradnje EU Interreg Euro-MED 2021-2027 međunarodnom konzorciju partnera čiji je član i Gradska razvojna agencija Istočno Sarajevo – RAIS odobren je projekat „Održivost turizma kroz poboljšanje saradnje i digitalnu transformaciju“ (eng. Sustainability of tourism by enhancing cooperation and digital transformation–LIBECCIO).  Projekat je pripremljen u saradnji sa 10 partnera iz zemalja EU, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Ukupna vrijednost projekta je  4.683.039,00 КM, a odobreni budžet za RAIS iznosi 393.043,00 КM.

Cilj projekta je da se kroz digitalnu transformaciju poboljša upravljanje turističkim destinacijama u programskom području, što bi doprinijelo njihovoj održivosti i većoj otpornosti na rizike. Кroz projekat je planirano razvijanje zajedničkih rješenja, kao što su sistem za podršku upravljanju destinacijama (DMSS) i turistička inovativna platforma, koja će pomoći donošenju odluka zasnovanih na prikupljenim podacima u turističkom sektoru. Implementacija projekta počela je 01.01.2024. godine godine i trajaće do 30.09.2026. godine.

Vodeći partner je Emilija-Romanja region iz Italije, dok su ostali partneri Nacionalna konfederacija zanatstva i malih i srednjih preduzeća Abruco (Italija),  Istraživački i inovativni centar za informacije, komunikacije i tehnologije – Atina (Grčka), Gradsko vijeće Terasa (Španija), Privredna, industrijska i uslužna komora Terasa (Španija), Regionalna turistička asocijacija Burgasa (Bugarska), Regionalna razvojna agencija Green Karst (Slovenija), Opština Kotor (Crna Gora), Gradska razvojna agencija Istočno Sarajevo (Bosna i Hercegovina) i Region Zapadna Grčka.