WIFI International (одјељење Привредне коморе) из Беча у сарадњи са Представништвом Републике Српске у Аустрији, Иновационим центром Бања Лука, Инвестиционо-развојном банком Републике Српске и Развојном агенцијом Републике Српске објављује позив за сва заинтересована предузећа да се пријаве на пројекат повезивања предузећа из Републике Српске са привредницима у Аустрији.

Пословно повезивање је намјењено руководству и представницима предузећа која су заинтересована за успостављање пословне сарадње са предузећима из Аустрије, а која имају интерес склапања партнерског односа и сарадње у сљедећим областима: извоз, увоз, заступништво, заједничко улагање, итд.

Пројекат повезивања биће организован у Бања Луци и у Бечу, Аустрији, у двије фазе:

ФАЗА И

Припремна обука одабраних предузећа из Републике Српске која се састоји од модула:

Модул 1. Обука из области “Међународни – бренд маркетинг, стратешко планирање и управљање ризицима”. Модул се одржава у Бањој Луци од 26. до 28.03.2024 уживо у просторијама ИЦБЛ, Др. Младена Стојановића 4.

Модул 2. Обука из области “Пословне комуникација и преговарање у контексту међународне сарадње”. Модул се одржава у “онлине” формату у периоду од 02. до 04.04.2024.

Завршни тест
По завршетку програма (послије Модула) провешће се кратка провјера знања у циљу добијања WИФИ сертификата, који има карактер јавне исправе и важност у цијелој ЕУ. Завршни тест је предвиђен онлине, 04.04.2024.

Циљ обуке је да се полазницима пренесу знања која могу допринијети ефикаснијем наступу према предузећима у Аустрији.

ФАЗА ИИ
Полазници који успјешно прођу обуку добиће могућност да учествују на организованом студијском путовању у Аустрију у периоду од 27. до 30.05.2024. током ког ће Привредна комора Аустрије у сарадњи са Представништвом Републике Српске у Аустрији организовати пословне сусрете за све учеснике програма.

Услови учешћа:

  • На обуку се могу пријавити сва заинтересована правна лица са сједиштем у Републици Српској.
  • Једно пријављено правно лице на програм може послати једног представника који ће похађати обуку и учествовати на пословним сусретима у Аустрији

Трошкови процеса:

Учесници који успјешно заврше обуке и стекну право на одлазак у Аустрију плаћају дио котизације која укључује:

  • Боравак у Аустрији,
  • Организацију пословних сусрета,
  • Трошкови преводиоца и
  • Превоз.

Трошкове одржавања тренига, боравка у Аустрији, организацију пословних сусрета, преводиоце и превоз највећим дијелом покрива WИФИ Интернатионал као и Представништво Републике Српске у Аустрији. Максималан број учесника из једног предузећа је два. Учесници плаћају котизацију у износу од 400,00 КМ по особи плус ПДВ.

Рок за пријаве:
Крајњи рок за пријаву на програм је 08.03.2024.

Пријаве се достављају на имејл: pr@rep-srpska.at
Контакт особе: Младен Филиповић и Анђела Ђурић
Тел. +43 1 512 126

Позив можете преузети ОВДЈЕ.

 

www.rars-msp.org