EENergy је пројекат који финансира ЕУ, а укупно 9 милиона евра биће распоређено кроз 900+ грантова за мала и средња предузећа широм Европе. EENergy је осмишљен са амбицијом да подржи зелену транзицију у малим и средњим предузећима и осигура унапређење енергетске ефикасности клијената на програмском подручју. Пројекат се спроводи у сарадњи са Европском мрежом предузетништва, у оквиру програма Јединственог тржишта ЕУ.

Предузетници који се пријаве могу остварити до 10.000 евра бесповратних средстава.

Финансијска подршка до 10.000 евра ће се додијелити одабраним корисницима за провјеру активности које ће довести до побољшања енергетске ефикасности. Уговорни циљ активности је смањење потрошње енергије за 5 %. Такве радње морају спадати у једну или неколико од сљедеће три категорије: улагања у објекте и опрему, савјетовање о уштеди енергије или обука запослених.

Како се пријавити?

Ако сте власник или представник малог или средњег предузећа, желите да повећате своју енергетску ефикасност, попуните образац на линку: https://forms.gle/n5o5k6K6VxTReNhH7 , а ЕЕН савјетник ће вас контактирати како бисте заједно разрадили акциони план смањења потрошње енергије у вашем предузећу. Рок за пријаву на јавни позив је 15. април 2024. године, с тим што је прије саме пријаве неопходно проћи сјаветовање са ЕЕН савјетником.

Више информација доступно је на званичној страници пројекта: eenergy.grantplatform.com

www.rars-msp.org