Развојна агенција Републике Српске организује семинар о теми „Инструменти за идентификацију, припрему и провођење развојних пројеката“, који је намијењен представницима Градске управе Источно Сарајево, свим општинама у саставу града Источно Сарајево, као и  локалним институцијама и организацијама са подручја Источног Сарајева.

Семинар ће бити одржан од 11. до 14. јула 2023. године у Градској управи Источно Сарајево (мала сала на првом спрату), улица Стефана Немање бр. 14.

Семинар ће бити организован с циљем обуке запослених у јединицама локалне самоуправе и локалних развојних агенција, институција, јавних предузећа и невладиних организација који се баве економским развојем у области идентификације, припреме и провођења развојних пројеката.

Учесницима ће бити пружена могућност да се, кроз рад у групама, припреме пројектни приједлози према приступу логичке матрице која представља најраспрострањенију методу коју примјењују међународне донаторске институције. Сви полазници ће имати прилику да се упознају са Законом о јавним набавкама БиХ и ПРАГ процедурама.

Након ове обуке, јединице локалне самоуправе и институције добиће оспособљен кадар, који у складу са потребама може самостално или у пројектном тиму да идентификује и развија пројектне приједлоге према фондовима Европске уније и другим донаторима у БиХ.

Учешће на семинару потребно је потврдити најкасније до петка, 7. јула 2023. године, до 12 часова, на имејл: info@rars-msp.org

Програм семинара можете да погледате ОВДЈЕ.