Дана 16.09.2022. године у згради Градске управе Источно Сарајево, директор Градске развојне агенције Источно Сарајево Младенка Пандуревић и директор Регионалне развојне агенције „Бачка“ из Новог Сада Ивана Крсмановић потписали су Меморандум о сарадњи чиме је проширена сарадња између два града.

Директор Градске развојне агенције Источно Сарајево Младенка Пандуревић, овом приликом је истакла да је потписивањем меморандума озваничена сарадња између агенција, те да су се већ отворила нека поља на којима ћемо заједно радити. Такође, било је ријечи и о пројектима које је Развојна агенција „Бачка“ спровела у Србији, а који би могли да се реализују и у Републици Српској. Према њеним ријечима, то је помоћ пољопривредним произвођачима да на неки начин брендирају своје производе и лакше изађу на тржиште.

„Трудићемо се да са нашим Аграрним фондом успоставимо такву сарадњу, а искуства Србије су нам јако значајна“, навела је директор РАИС-а Младенка Пандуревић.

Што се тиче пројектног приступа, она је рекла да неки фондови не дозвољавају заједнички наступ јер територијално нису прихватљиви, па ће се искористити они фондови који дозволе заједнички наступ развојних агенција Источног Сарајева и Новог Сада.

Директор Регионалне развојне агенције „Бачка“ Ивана Крсмановић, истакла је да постоје разне идеје за сарадњу, као и да имају слична пословна интересовања и области дјеловања.

„Ми у Србији радимо као помоћ Министарству привреде и учествујемо у имплементацији домаћих и иностраних пројеката“ навела је директор развојне агенције „Бачка“ Ивана Крсмановић.

Потписивање Меморандума о сарадњи између развојних агенција Источног Сарајево и Новог Сада потписано је у оквиру обиљежавања Дана и крсне славе града Источно Сарајево.