Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća i Gradska razvojna agencija Istočno Sarajevo – RAIS pozivaju vas na prezentaciju 3. javnog poziva za dodjelu bespovratnih sredstava poslovnim subjektima koji imaju inovativne poslovne ideje, proizvode ili usluge koje mogu dovesti do smanjenja nezaposlenosti, povećanja konkurentnosti i održivog društveno-ekonomskog razvoja u BiH. Maksimalan iznos grant sredstava dostupan za start-up iznosi 10.000,00 EUR, a za mikro, mala i srednja preduzeća do 250 zaposlenih 30.000,00 EUR, s tim da moraju obezbijediti i vlastito učešće u iznosu od minimalno 50%.

Grant sredstva obezbijeđena su kroz „Challenge to Change“- C2C program koji provode Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća i Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA, a finansijski podržava Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju – Sida/Ambasada Švedske u BiH.

Prezentacija će se održatiu četvrtak 29.11.2018. godine u 12:00 časova u Istočnom Sarajevu,  u sali Administrativnog centra Grada  (ulica Stefana Nemanje 14).

U prezentaciji će se dati osnovne smjernice o uslovima prijave i pojasniti koraci za on-line prijavu. Na krajuće se učesnicima omogućiti da postave specifična pitanja.  

Molimo da vaše prisustvo prezentaciji potvrdite najkasnije do 26.11.2018. godinena imejl: marko.kakuca@rars-msp.org ili na:bojan.okuka@rais.rs.ba, za poslovne subjekte iz šire regije Istočnog Sarajeva.

Više informacija o projektu i javnom pozivu potencijalni aplikanti mogu dobiti na internet stranici:www.c2c.ba.