Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine obavještava organizatore međunarodnih sajmova u Bosni i Hercegovini da je Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine dana 24. 07. 2018. godine objavilo:

JAVNI POZIV organizatorima sajamskih i drugih manifestacija za dodjelu grant sredstava za podršku sajamskim i drugim manifestacijama u zemlji, u 2018. godini

Predmet Javnog poziva je prikupljanje zahtjeva zainteresiranih subjekata za dodjelu grant sredstava za učešće na sajamskim i drugim manifestacijama u zemlji, u 2018. godini, a ukupan planirani iznos sredstava namijenjenih za podršku sajamskim i drugim manifestacijama u zemlji iznosi 400.000,00 KM.

Pravo učešća imaju svi zainteresovani organizatori sajamskih i drugih manifestacija koji imaju iskustvo u organizaciji sajamskih i drugih manifestacija međunarodnog karaktera, koji se dokazuje kroz kataloge, liste učesnika ili programe manifestacije, te da se kroz sajamsku ili drugu manifestaciju promoviše domaća proizvodnja.

Napominjemo da Javni poziv ostaje otvoren 15 dana nakon objavljivanja u dnevnim listovima i na web-stranici Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine – www.mvteo.gov.ba.

Za više informacija posjetite stranicu http://www.mvteo.gov.ba/Content/Read/javni-pozivi.

– Tekst javnog poziva 
– Aplikacioni obrazac