Predstavnici Gradske razvojne agencije Istočno Sarajevo zajedno sa konsultantima  iz Japanske agencije za međunarodni razvoj – JICA, u prostorijama Agencije održali su sastanak povodom implementacije projekta “Uspostavljanje i promocija mentoring usluga za mala i srednja preduzeća na Zapadnom Balkanu (faza II)”.

Na sastanku su prezentovane dosadašnje aktivnosti provođenja mentoringa u preduzeću “Zlatno Zrno”d.o.o  koje je jedino apliciralo na Javnom pozivu za provođenje mentoring ulsuga na području grada Istočno Sarajevo. Dogovorene  su aktivnosti  i plan provođena aktivnosti koje će se realizovati u sljedećem implementacionom period. Nakon obavljenog sastanka, predstavnici  preduzeća omogućili su posjetu proizvodnji i maloprodajnim objektima koji posluju kao radne jedinice njihovog preduzeća.

Usluga mentoringa namijenjena je mikro, malim i srednjim preduzećima u cilјu pružanja podrške nesmetanom razvoju i smanjenju broja neuspješnih preduzeća, kroz pružanje sveobuhvatne i blagovremene podrške korisnicima. Standardizovani  set usluga (SSU) za mikro, mala  i srednja preduzeća u 2018. godini realizuje se preko lokalnih razvojnih agencija (LRA) i jedinica lokalnih  samouprava (JLS), Gradska razvojna agencija  ima dva sertifikovana mentora i učestvuje u provođenju programa uspostavljanja i promocije mentoring usluga za mala i srednja preduzeća na Zapadnom Balkanu.

Projekat uspostavljanja mentoring usluga malih i srednjih preduzeća zvanično je pokrenut 20.09.2017. godine i trajaće 3 godine.