Preduzeće „ELKO“ d.o.o. iz Istočnog Sarajeva jedno je od pet malih i srednjih preduzeća, korisnika sredstava vaučer programa iz Mehanizma za podršku implementaciji strategija razvoja MSP (SIEM). U proizvodni program preduzeća spadaju statički i mikroprocesorski releji zaštite, komandno-relejni ormari sa statičkim i mikroprocesorskim zaštitama, relejni ormari sa mikroprocesorskim zaštitama, SCADA sistemi, ormari signalizacije, ormari istosmjernog i izmjeničnog razvoda, ormari za stubne trafostanice, ormari za kućne i stambene priključke itd.

„Na javni poziv za uvođenje inovacija prijavili smo se prvenstveno zato što je preduzeću bila potrebna konsultantska podrška u procesu evidentiranja poslovnih podataka i poslovnih dokumenata. Raspolaganje pravovremenim i tačnim informacijama u proizvodnom procesu, kao što je na primjer stanje materijala u magacinu, omogućava nam kvalitetnije planiranje proizvodnje i sprečava eventualne zastoje prouzrokovane nedostatkom materijala.

Zahvaljujući realizovanim digitalnim rješenjima, rukovodstvo preduzeća sada ima kvalitetniji uvid u potrebne informacije i na osnovu toga može da donosi adekvatne poslovne odluke“, istakao je vlasnik preduzeća Novak Stanišić.

Projekat uvođenja inovacija u mala i srednja preduzeća sa područja grada Istočnog Sarajeva provodi Gradska razvojna agencija Istočno Sarajevo, u saradnji sa Agencijom za razvoj preduzeća Eda iz Banja Luke i Ministarstvom privrede i preduzetništva Republike Srpske.

  

 

 

 

 

Tema projekta „Uvođenje inovacija u MSP u okviru vaučer programa“ je usklađena sa preporukama Akta o malom biznisu i Indeksa politika MSP 2020 (dimenzija 8b) i određena je kao prioritet u saradnji sa Ministarstvom privrede i preduzetništva Republike Srpske. Ovaj projekat je podržan u okviru projekta „Napredna implementacija Akta o malom biznisu BiH2EU – SBA u BiH2EU“ koji implementira Eda – Agencija za razvoj preduzeća u saradnji sa Sarajevskom regionalnom razvojnom agencijom SERDA, a finansira Švedska.