Poziv je otvoren u okviru projekta Open Innovation System of the Adriatic-Ionian Region (OISAIR), koji se finansira iz Programa transnacionalne saradnje ADRION. Predmetni poziv namijenjen je realizaciji 10 inovativnih projekata koje zajednički razvijaju istraživači) i mala i srednja preduzeća (MSP) kroz obezbjeđivanje vaučera za inovacije u vrijednosti od 18 500 evra.

Projekat OISAIR ima za cilj da ojača razvoj industrijskih i preduzetničkih aktivnosti uključivanjem relevantnih zainteresovanih strana od institucija koje se bave istraživanjem do MSP-a i javne uprave u Jadransko-jonskom regionu.

Predmetni poziv predstavlja transnacionalnu inicijativu koja je upućena univerzitetima, istraživačkim institutima i malim i srednjim preduzećima sa sjedištem u Jadransko-jonskom području i koji sprovode aktivnosti u oblasti transporta i mobilnosti, energije i životne sredine i agrarne-bioekonomije.

Poziv za dostavljanje projektnih prijedloga se zasniva na tri različite i uzastopne faze:

Poziv za ideje, usmjeren na javne istraživačke institucije i univerzitete koji će biti pozvani da objave svoje rezultate istraživanja, patente i razvijene tehnologije kroz INNOVAIR platformu. Rok za dostavljanje ideja je 14. jul 2019. godine;

 Poziv za projekte, čiji je cilj podsticanje razvoja zajedničkog projekta inovacije R2B (Results to Business) koji su zajednički predstavili MSP i istraživačke institucije/univerziteti. Predmetni poziv otvoren je od 15. jula 2019. godine do 30. septembra 2019. godine;

Izbor i dodjela 10 inovacijskih vaučera.

Poziv i potrebnu dokumentaciju za apliciranje možete preuzeti na poveznicama ispod:

  1. OISAIR Javni Poziv
  2. Aplikaciona forma za ideje (faza 1)
  3. Aplikaciona forma za projekte (faza2)
  4. Experimentalni plan za projekte (faza 2)
  5. Draft verzija Ugovora