zvornik

U Zvorniku je 23.februara 2017. godine potpisan Memorandum o saradnji na projektu „Praktična nastava na radnom mjestu“ između predstavnika Gradske razvojne agencije Istočno Sarajevo, JU SŠC „Petar Kočić“, Grada Zvornika i šest predstavnika ugostiteljskih objekata: “Slavija”, “Avala”, “Kod Novaka”, “Taverena”, “La Skala”, “Gradska kafana” i “Central”.Projektom je predviđeno opremanje školskih kabineta za zanimanja kuvar i konobar te izvođenje praktične nastave u pomenutim ugostiteljskim objektima. Ukupna vrijednost projekta je 28.000,00 KM i trajaće osam mjeseci.

Projekat se realizuje u okviru Programa „Prilika Plus“ kojeg podržava Vlada Švajcarske a implementira Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća, dok je Gradska razvojna agencija Istočno Sarajevo partner za Sarajevsko-zvorničku regiju.

Zamjenik gradonačelnika Zvornika Bojan Ivanović zahvalio se Vladi Švajcarske koja je podržala projekat, Republičkoj agenciji koja ga implementira, kao i vlasnicima ugostiteljskih objekata koji učestvuju u realizaciji projekta. On je ocijenio da se radi o jako važnom projektu, jer će srednjoškolci steći značajna radna iskustva, dobiti bolje uslove za izvođenje praktične nastave i biće obučeniji radnici na tržištu rada.

TV prilog: RTRS