U okviru Erasmus programa prekogranične razmjene mladih preduzetnika otvoren je poziv usmjeren usavršavanju mladih preduzetnika u evropskim preduzećima.

Program, djelimično finansiran od strane Evropske unije, omogućava novim ili potencijalnim preduzetnicima razmjenu znanja i vještina od strane iskusnih preduzetnika tokom boravka u inostranstvu. Program traje od jednog do šest mjeseci. Prijava se vrši elektronskim putem posredstvom internet stranici u nastavku: https://webgate.ec.europa.eu/erasmusentrepreneurs/index.cfm?fuseaction=nehemgt.reg_form, a potrebno je kontaktirati i Nacionalnu kontakt tačku (https://www.erasmus-entrepreneurs.eu/page.php?cid=05&lan=en).

Uslov za prijavu je da osoba ima 18 ili više godina, a potrebni dokumenti su:

–          CV,

–          Motivaciono pismo,

–          Poslovni plan.

Detaljnije informacije o pozivu, načinu apliciranja, uslovima i kriterijumima možete pronaći na sljedećoj internet stranici: http://eunors.org/usavrsavanje-u-evropskim-kompanijama-za-mlade-preduzetnike/.

U cilju prikupljanja informacija i unapređenja učešća aplikanata iz Republike Srpske u programima Evropske unije, molimo aplikante iz Republike Srpske da obavijeste Ministarstvo za ekonomske odnose i regionalnu saradnju(j.saraba@meoi.vladars.net, cc b.vicanovic@meoi.vladars.net) o prijavama u okviru Erasmus programa prekogranične razmjene mladih preduzetnika.