Prezentacija Analize je organizovana sa ciljem predstavljanja rezultata provedenog anketiranja o stanju energetske efikasnosti u osnovnim i srednjim školama sa područja grada Istočno Sarajevo. Događaju je prisustvovalo je ukupno 20 učesnika, koje su činili direktori osnovnih i srednjih škola i predstavnici lokalne (opštinske i gradske) vlasti.

Prezentacija je održana 04.oktobra 2021. godine u zgradi Administrativnog centra grada Istočno Sarajevo. Tokom prezentacije učesnicima su predstavljeni analizirani podatci  dostavljeni od strane devet osnovnih i četiri srednje škole, a koji se odnose na stanje građevinskih objekata, te potrošnju električne i toplotne energije. Na kraju događaja predstavljene su preporuke i naredni koraci za poboljšanje energetske efikasnosti za svaku pojedinačnu školu.

Prezentacija Analize energetske efikasnosti je realizovana u okviru projekta “Sačuvajmo energiju ZAJEDNO”(eng: Let's save energy together”) koji je podržan kroz Program Razvojne Saradnje Republike Češke. Svrha projekta je uvođenje održivog sistema upotrebe obnovlјivih izvora energije kroz uspostavlјanje solarnih sistema/elektrana i realizaciju kampanje podizanja svijesti u četiri srednjoškolska centra sa područja grada Istočno Sarajevo (SC „Istočna Ilidža“, SŠ„28.Juni“ Istočno Novo Sarajevo, SC „Vasilije Ostroški“ Sokolac, SC „Pale“ Pale). Projekat se implementira od strane Gradske razvojne agencije Istočno Sarajevo.