info dan projekta

Dana 15.04.2015 godine u Administrativnom centru grada Istočno Sarajevo održan je Info dan projekta EQIWBC – TEMPUS.

Cilj Info dan bio ja da se malim i srednjim preduzećima (MSP) sa područja teritorije grada Istočno Sarajevo (opštine Istočna Ilidža, Istočno Novo Sarajevo, Trnovo) pruže osnovne informacije o projektu EQIWBC -TEMPUS, predstave koristi koje ona mogu ustvariti svojim uključivanjem u projekat i  prijava zainteresovanih preduzeća za proces obuke u oblasti unapređenja kvaliteta poslovanja (QMS sistema). Događaju je prisustvovalo 15 predstavnika preduzeća iz različitih djelatnosti.

Cilj projekta EQIWBC je unaprijediti regionalni kvalitet (sistem upravljanja kvalitetom – QMS) u cilju povećanja konkurentnosti regionalne privrede i poboljšanja kvaliteta života. Posebni ciljevi su razvoj programa obuke i savjetodavne usluge za poboljšanje kvaliteta, razvoj nove infrastrukture za kvalitet, mrežu univerzitetskih centara i različitih organizacija za upravljanje kvalitetom koji će osigurati usluge za QMS. U projektu EQIWBC učestvuje 15 partnera iz 8 zemalja. Vodeći partner je Univerzitet iz Podgorice, dok su ostali parneri u projektu: univerziteti iz Španije, Portugala, Poljske, Slovačke, Srbije i BiH kao i Gradska razvojna agencija Istočno Sarajevo. Projekat je odobren u okviru TEMPUS IV – šestog poziva za projekte i njegova implementacija je krenula krajem 2013. godine.

Sva zainteresovana mala i srednja preduzeća za proces obuke u oblasti upravljanja sistema kvalitetom – QMS, mogu se prijaviti na e-mail Gradske razvojne agencije Istočno Sarajevo: info@rais.rs.ba radi dobijanja detaljnijih informacija.