tempus radionica

U periodu od 03.12 do 05.12. u hotelu Bistrica na Jahorini održan je workshop pod nazivom “QMS in WBC”, kao i okrugli sto pod nazivom “Razvoj infrastrukture kvaliteta u BiH”. Događaji su održani u okviru implementacije TEMPUS projekta EQIWBC “Improvement of partnership with enterprises by enhancement of a regional quality management potentials in WBC”. Radionici su prisustvovali predstavnici preduzeća iz sektora MSPa, dok su održavanju okruglog stola prisustvovali donosioci odluka na državnom, gradskom i opštinskom nivou.
Cilj projekta EQIWBC je da se unaprijedi regionalni kvalitet (sistem upravljanja kvalitetom -QMS) u cilju povećanja konkurentnosti regionalne privrede i poboljšanja kvaliteta života.
Projekat EQIWBC je odobren u okviru TEMPUS IV – šestog poziva za projekte i njegova implementacija je počela krajem 2013 godine. U projektu učestvuje 15 partnera iz 8 zemalja. Vodeći partner je Univerzitet iz Podgorice. U projektu učestvuju i Univerziteti iz Španije, Portugala, Poljske, Slovačke, Srbije i Bosne i Hercegovine, kao i Evropska asocijacija za kvalitet sa sjedištem u Belgiji, Asocijacija za kvalitet i standardizaciju iz Srbije, Visoka tehnička škola Kragujevac,  Biznis inovacioni centar Kragujevac. Ispred BiH pored Gradske razvojne agencije Istočno Sarajevo kao partnerske institucije, u projektu učestvuju i Univerzitet Istočno Sarajevo kao I Univerzitet iz Zenice.