eqiwbc

Tokom prethodne sedmice u Petrovcu (Crna Gora) održan je završni sastanak (Final Project Meeting) projekta:” Jačanje sistema kvaliteta u zemljama Zapadnog Balkana” – EQIWBC, odobrenog od strane programa TEMPUS. Na završni sastanak projekta odazvalo se svih 15 partnerskih institucija iz 8 zemalja, među kojima je i Gradska razvojna agencija Istočno Sarajevo.

Tokom sastanka predstavljeni su administrativni i finansijski rezultati, izvršena analiza dosadašnjih realizovanih aktivnosti na projektu te određen plan realizacije aktivnosti do kraja implemetacije koja je predviđena za decembar 2016. godine.

U okviru događaja održan je i dvodnevni Festival Kvaliteta čiji je organizator Univerzitet iz Podgorice, inače vodeći partner na projektu EQIWBC – TEMPUS.

Cilj projekta EQIWBC je unaprijediti regionalni kvalitet (sistem upravljanja kvalitetom – QMS) u cilju povećanja konkurentnosti regionalne privrede i poboljšanja kvaliteta života. Posebni ciljevi su razvoj programa obuke i savjetodavne usluge za poboljšanje kvaliteta, razvoj nove infrastrukture za kvalitet, mrežu univerzitetskih centara i različitih organizacija za upravljanje kvalitetom koji će osigurati usluge za QMS.

Fotografije sa događaja možete pogledati OVDJE.