Позивамо привреднике са подручја града Источно Сарајево, као и других општина које гравитирају Источном Сарајеву, а који су заинтересовани за успостављање пословне сарадње са аустријским фирмама с циљем склапања партнерског односа у областима увоза, извоза, заступништва, заједничког улагања итд, да се пријаве на пројекат ,,Fit4Austria” који подразумијева повезивање привредника из Републике Српске са привредницима у Аустрији.

Припремна обука одабраних предузећа биће организована у просторијама Градске управе града Источно Сарајево и то у двије фазе:

Фаза I обуке обухвата два модула:

Модул 1 – обука из области ,,Међународни – бренд маркетинг, стратешко планирање и управљање ризицима”, биће одржан од 18. до 19. септембра, од 9.00 до 17.00 часова.

Модул 2 – Обука из области ,,Пословна комуникација и преговарање у контексту међународне сарадње” , биће одржан од 25. до 27. септембра. Овај модул се одржава у онлајн форматy.

Фаза II обуке обухвата организовано студијско путовање у Аустрију у периоду од 6. до 9.11.2023. године, током којег ће, за све учеснике програма, бити организовани пословни секторски сусрети са тамошњим привредницима, а  уједно представља и могућност за учеснике да презентују своје производе аустријском тржишту.

По завршетку програма, учесници ће добити WIFI цертификат из области међународне трговине и маркетинга који има карактер јавне исправе и важност у цијелој Европској унији.

Трошкови програма

Трошкови пословних сусрета, одржавања обуке, боравка у Аустрији, организације пословних сусрета, преводиоци и превоз су највећим дијелом покривени. Учесници плаћају котизацију у износу од 400 КМ плус ПДВ, а плаћање се врши након пријаве.

Пријаве се достављају на имејл: pr@rep-srpska.at

Крајњи рок за пријаву је 17.9.2023. године.