RAIS baner

Pametni grad–mogućnost razvoja lokalne zajednice

Online radionica se organizuje od strane Gradske razvojne agencije Istočno Sarajevo – RAIS, partnerske organizacije iz Bosne i Hercegovine koja učestvuje u implementaciji projekta ESMARTCITY.

Opis

Radionica je usmjerena na podizanje nivoa znanja o razvoju, testiranju i procjeni strateških intervencija o tome kako poboljšati inovacione ekosisteme u lokalnim zajednicama.

U toku održavanja radionice, učesnicima će se prezentovati koncept “Pametni Grad”, zatim Preporuke za izmjenu inovacionih lokalnih politika koje su definisane u okviru dokumenta “Zeleni Papir” te “Pametna rješenja” koja su implementirana kroz aktivnosti projekta ESMARTCITY, a odnose se na primjenu inovativne tehnologije za praćenje i uštedu električne energije na javnoj rasvjeti u opštini Istočna Ilidža.

Ciljna grupa su donosioci odluka (gradonačelnici i načelnici Gradova i Opština/Općina).

Zašto učestvovati?

Učesnici će imati priliku da unaprijede znanja o mogućim tehnološkim i “smart” rješenjima za razvoj opština i gradova, koja će moći primijeniti u svojim lokalnim zajednicama.

Termin održavanja

Radionica će se održati 17. Juna 2020. god. sa početkom od 10:00 časova.

Način odražavanja

Donosiocima odluka će biti omogućeno učešće na online radionici putem Internet platforme Zoom. Link za uključenje će biti poslat naknadno putem e-maila.

Dodatne informacije

Telefon: +38757/342-636

E-mail: bojan.okuka@rais.rs.ba adrijana.rac@rais.rs.ba

rais logo
BosanskiEnglishDeutsch