ИСТОЧНО САРАЈЕВО, 26. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - У просторијама Градске управе Источно Сарајево у протекла четири дана организован је други семинар о теми “Инструменти за идентификацију, припрему и провођење развојних пројеката“, намијењен представницима Градске управе, општина у саставу града, као и локалних институција и организација.

Развојна агенција Републике Српске у протеклих осам година организовала је у 55 јединица локалне самоуправе обуку из области припреме и управљања пројектних приједлога коју је прошло више од 600 запослених, рекао је Марко Какућа из ове агенције.

„Резултате мјеримо двије године након обука и 38 пројеката, укупне вриједности 14 милиона КМ, финансирале су јединице локалне самоуправе“, рекао је Какућа.

Он је навео да је у протекла четири дана у Источном Сарајеву обука организована за запослене у Градској управи и локалној развојној агенцији, који су, осим стицања теоријског знања, радили и на изради конректних пројектних приједлога.

Какућа је рекао да су током обуке полазници радили на пројектним приједлозима који се тичу прикупљања и рециклаже отпада и успостављања нових инструмената дигиталних алата који ће омогућити комуникацију јединица локалне самоуправе и заинтересованих страна.

Шеф кабинета градоначелника Источног Сарајева Огњен Сладоје је захвалио Развојној агенцији Републике Српске за пружену подршку у овој обуци, јер су, како каже, раније идентификовали проблеме лошег писања пројеката како Градске управе, тако и општина у саставу града и невладиних организација.

„Имали смо између 40 и 50 заинтересованих запослених Градске управе, градских општина, невладиних организација и других који су хтјели да прошире знање у области писања пројеката“, изјавио је Сладоје новинарима.

Он је додао да ће обука кадра у овој области бити настављена, уз напомену да ће бенефите оного што су сада урадили можда тек видјети за двије до три године.

Приправник у Градској управи Источно Сарајево Ана Мотика рекла је да је задовољна четвородневном обуком о инструментима за идентификацију, припрему и провођење развојних пројеката.

У просторијама Градске управе Источно Сарајево у протекла четири дана организован је семинар за представнике Градске управе, општина у саставу града, као и локалних институција и организација.

Семинар је организовала Развојна агенција Републике Српске у сарадњи са Градском управом и Развојном агенцијом града Источно Сарајево с циљем обуке запослених у јединицама локалне самоуправе и локалних развојних агенција, институција, јавних предузећа и невладиних организација који се баве економским развојем у области идентификације, припреме и провођења развојних пројеката.

/Срна/