Развојна агенција Републике Српске у оквиру Европске мреже предузетништва Републике Српске позива све заинтересоване да учествују на инфо дану који је посвећен програму Акцелератор – једном од инструмената Европског савјета за иновације. Догађај организују Европски савјет за иновације и извршна агенција за мала и средња предузећа (EISMEA) уз подршку конзорцијума Европске мреже предузетништва из југоисточне Европе (SEE).

У оквиру инфо дана биће представљен програм Европског савјета за иновације (EIC) намијењен како почетницима у пословању, тако и зрелим МСП из региона југоисточне Европе, а који се односи  на  развој и унапређење револуционарних иновација којe имају потенцијал да створе нова тржишта или да доведу до промјена на постојећим. Европски савјет за иновације пружа подршку МСП комбиновањем бесповратних средстава и улагањем у власнички капитал.

Током инфо дана МСП ће имати прилику да се више информишу о:

  • видовима подршке коју пружа EIC,
  • да добију више информација о разним изворима финансирања који су доступни предузећима у региону југоисточне Европе,
  • да добију додатне савјете о процесу аплицирања директно од EIC експерата,
  • да размијене искуства са МСП и почетницима у пословању који су успјешно користили бесповратна средства EIC,
  • да науче више о “pitching” техници,
  • да се повежу са другим предузећима.

Инфо дан ће се одржати 22. марта 2023. године у Београду у Привредној комори Србије, Ресавска 13-15, Београд, сала 1.

Европска мрежа предузетништва Републике Српске стоји на располагању заинтересованим пословним субјектима за сва додатна питања путем имејла: een@rars-msp.org