Развојна агенција Републике Српске позива потенцијалне предузетнике са иновативним пословним идејама да се пријаве за учешће у акцелератор програму на подручју града Источно Сарајево.

Из Развојне агенције Републике Српске навели су да се програм организује у сарадњи са Економским факултетом Пале, Градском развојном агенцијом Источно Сарајево, градом Источно Сарајево, општинама у саставу града и Заводом за запошљавање Републике Српске.

Акцелератор програм обухвата бесплатну обуку током које учесници добијају знања и вјештине потребне за пословни успјех, бесплатну савјетодавну подршку ментора са предузетничким искуством и знањем из одређених области, новчане и неновчане награде за најуспјешније пословне идеје, подршку у проналаску додатних извора финансирања и повезивање са потенцијалним партнерима у земљи и иностранству.

Крајњи циљ програма је да убрза реализацију пословних идеја и њихово претварање у исплатив посао, наводи се у саопштењу.

Попуњени образац за пријаву који се може пронаћи на веб-страници Развојне агенције Републике Српске потребно је доставити мејлом најкасније до уторка, 30. априла.

Сви који испуњавају услове биће позвани на представљање пословне идеје пред комисијом када ће бити представљене и даље активности програма.

Више информација о јавном позиву потенцијални учесници могу добити у Развојној агенцији Републике Српске и инфо-дану који ће се одржати у уторак, 23. априла, у Административном центру Владе Републике Српске у Источном Сарајеву у 11.00 часова.

Развојна агенција Републике Српске до сада је реализовала 10 акцелератор програма које је успјешно завршило више од 130 полазника, а најуспјешније пословне идеје награђене су различитим новчаним и неновчаним наградама вриједности више од 130.000 КМ.