Dugo očekivani balon na topli vazduh, jedna od najvećih turističkih atrakcija na ovom području, obaviće svoj prvi, promotivni let na Brusu, u opštini Istočni Stari Grad, u petak, 18. juna u 10 časova.

Promotivnom letu balona, kako je najavlјeno, prisustvovaće predstavnici EU, Ministarstva spolјne trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine, predstavnici lokalnih zajednica i turističke privrede.

Ovaj novi, atraktivni sadržaj za koji već vlada veliko interesovanje, obogatiće turističku ponudu i doprinijeti uspješnijem marketinškom predstavlјanju turističkih potencijala Istočnog Sarajeva i cijele regije.

Projekat „ ENJOY SARAJEVO-ROMANIJA REGION “, u okviru kojeg je obezbijeđen ovaj turistički sadržaj, podržale su Evropska unija i Vlada Nјemačke u iznosu više od 200 hilјada evra unutar “EU4Business” projekta, dok njegova ukupna vrijednost iznosi više od 255 hilјada evra.

Nosilac aktivnosti je gradska turistička organizacija „ Jahorina“  sa partnerima: Gradskom razvojnom agencijom Istočno Sarajevo, Privrednom komorom Republike Srpske  i preduzećem Stanišić d.o.o.

Jedan od cilјeva ovog projekta jeste unapređenje malih i srednjih preduzeća, jer će se povećanjem broja turista povećati i potrošnja roba i usluga na području grada Istočno Sarajevo.