Директор Развојне агенције Републике Српске Маринко Ђукић потписао је данас у Источном Сарајеву уговоре о додјели новчаних средстава побједницима недавно завршеног Акцелератор програма. Уговоре су потписали Ђорђе Грачанин, добитник прве награде у износу од 5.000 КМ за пословну идеју „Производња малча“ и Ивана Вукмановић, добитница друге награде у износу од 3.000 КМ за пословну идеју „Производња дјечије и baby одјеће Liv“. Са преосталим награђеним учесницима програма уговори ће бити потписани накнадно.

Акцелератор програм реализован је током маја и јуна ове године у Источном Сарајеву у сарадњи са Економским факултетом Пале, Заводом за запошљавање Републике Српске, Градском развојном агенцијом Источно Сарајево, Градом Источно Сарајево и општинама у саставу Града Источно Сарајево. Програм је са успјехом завршило 13 од 29 пријављених кандидата који су прошли интензивну теоријску обуку као и рад са менторима. Додијељено је пет награда од чега 4 новчане и једна нефинансијска.

До краја године Развојна агенција Републике Српске планира организовати још један циклус Акцелератор програма у Требињу.