Њемачка међународна организација GIZ објавила је јавни позив за пријаву пројеката у области туристичког сектора у оквиру пројекта „ЕУ за опоравак бизниса“ за помоћ предузетницима у борби против посљедица изазваних вирусом корона.

Укупна вриједност пројекта износи 13,7 мил ЕУР, финансирају га ЕУ са 13 милиона и Влада Њемачке са 700.000 евра.

Грантови и техничка подршка биће доступни предузећима и туристичким оператерима да би осигурали континуитет пословања, али и стварање иновативних стартапова, саопштено је из Делегације ЕУ у БиХ.

Фонд од један милион евра бесповратних средстава и техничке подршке унутар пројекта доступан је за мјере опоравка туризма.

То су мјере које се фокусирају на активности попут развоја стратегије управљања дестинацијама, приступа новим тржиштима за предузетнике у туризму, развоја бренда, развоја акционих планова одрживог туризма, улагања у еколошки прихватљива рјешења и друго.

Пројекат „ЕУ за опоравак бизниса“ подржава микро, мала и средња предузећа у БиХ да наставе пословање и очување радних мјеста, а посебно ће подржати предузетнице, младе и друге рањиве групе у оснивању властитих бизниса и у превладавању негативног ефекта пандемије стварањем отпорнијег пословног окружења.

Тим поводом ће у хотелу „Кортјард бај Мериот“ у Сарајеву данас у 10.00 часова бити одржана конференција за новинаре на којој ће се обратити шеф Секције операција за правосуђе, унутрашње послове и реформу јавне управе Делегације ЕУ у БиХ Николас Бизел и менаџер пројекта Нилс Верзел.