Predstavnici Gradske razvojne agencije Istočno Sarajevo su učestvovali na 6. Međunarodnom forumu za saradnju koji je održan na Zlatiboru u periodu od 7. i 8. oktobra 2021. godine.

Razvojna agencija Republike Srpske i Razvojna agencija Srbije, u okviru Evropske mreže preduzetništva organizivali su, tradicionalno 6. Međunarodni forum o saradnji koji je na jednom mjestu okupio privrednike iz zemalja regiona, EU i svijeta,predstavnike državnih institucija i privrednih komora, razvojnih agencija i drugih organizacija koje pružaju podršku privredi, sve u cilju razmjene iskustva, promovisanja njihovih proizvoda i usluga, kao i uspostavljanje novih poslovnih kontakata i buduće saradnje. Centralni događaj Foruma bili su Međunarodni poslovni susreti za preduzeća i klastere. U okviru Foruma održano je više panel diskusija sa razvojnim agencijama na temu razvoja sektora malih i srednjih preduzeća, umrežavanja ideja, razmjene informacija i sl. Poseban fokus bio je na razvoju lokalnih preduzeća i njihovoj integraciji u lance snadbijevanja multinacionalnih kompanija.

Forum su svečano otvorili ministar privrede i preduzetništva Vlade RS Vjekoslav Petričević, državni sekretar Ministarstva privrede Vlade Srbije Milan Ljušić i direktori Razvojne agencije Republike Srpske Marinko Đukić i Razvojne agencije Srbije Radoš Gazdić.

Direktor Razvoje agencije Republike Srpske Marinko Đukić u svome obraćanju učesnicima Foruma  istakao je da Agencija kroz aktivnosti Evropske mreže preduzetništva u proteklom periodu realizovala veliki broj specijalizovanih radionica i stručnih obuka, pružila podršku preduzećima i klasterima u internacionalizaciji poslovanja, podršku kod prijavljivanja na EU projekte, digitalizaciju poslovanja i sl.

Učešće na Forumu prijavilo je više od 150 učesnika iz različitih zemalja svijeta.