prilika plus

Dana 17.06.2015. godine u prostorijama Administrativnog centra Grada Istočno Sarajevo održan je sastanak  s ciljem unapređenja procesa izvođenja praktične nastave.

Sastanku su prisustvovali rukovodilac programa „Prilika Plus“, šef kabineta gradonačelnika Istočno Sarajevo, koordinator za obrazovanje u odjeljenju za privredu i društvene djelatnosti grada Istočno Sarajevo, v.d. direktora Gradske razvojne agencije Istočno Sarajevo te direktori i profesori četiri srednje stručne škole sa područja grada Istočno Sarajevo. Tom prilikom, učesnicima je prezentovan program „Prilika Plus“, suština programskih aktivnosti i način na koji se srednje škole mogu uključiti.
Program „Prilika Plus“ implementira Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća (RARS) a podržava Vlada Švajcarske, dok RAIS ima  ulogu partnera na projektu za regiju Istočno Sarajevo. Program je usmjeren na učenike koji u svom redovnom obrazovanju treba da steknu praktična znanja i na taj način aktivno se uključe na tržište rada.