vlasenica

S obzirom da je dana 25.04.2017. godine u JU SŠC “Milorad Vlačić” organizovan “Sajam omladinskog preduzetništva” koji je izuzetno posjećen prilika je iskorištena da se u okviru projekta “Praktična nastava na radnom mjestu” u botaničkoj bašti JU SŠC “Milorad Vlačić” takođe organizuje i promocija zanimanja “šumarski tehničar” učenicima IX razreda osnovnih škola sa područja opština Vlasenice. Tom prilikom profesor Petrović učenike je upoznao šta ih očekuje ukoliko odluče da upišu navedeno zanimanje, kako izgleda praktična nastava te koje su prilike za zapošljavanje nakon završetka školovanja. Takođe, učenicima su podijeljeni promotivni leci koji sadrže informacije o zanimanju, opisu poslova, mogućnostima zapošljavanja, organizovanosti nastavnog procesa i samom projektu.

Aktivnosti promocije zanimanja “šumarski tehničar” biće nastavljene i u narednom periodu te su u skladu s tim već za petak, 28.04.2017. godine zakazani “Dani otvorenih vrata” preduzeća ŠG “Birač” Vlasenica kada će učenici završnih razreda osnovnih škola dobiti priliku da se upoznaju sa načinom rada preduzeća, terenskim radom i svim ostalim korisnim informacijama o ovom preduzeću.

Projekat se realizuje u okviru Programa „Prilika Plus“ kojeg podržava Vlada Švajcarske a implementira Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća, dok je Gradska razvojna agencija Istočno Sarajevo partner za Sarajevsko-zvorničku regiju.