zvornik

U JU SŠC “Petar Kočić” Zvornik dana 27.04.2017. godine održana je manifestacija “Otvorena vrata” u okviru koje su učenicima devetih razreda pet osnovnih škola sa teritorije grada Zvornika predstavljene mogućnosti za upis u prvi razred srednje škole. S obzirom da su kroz projekat “Praktična nastava na radnom mjestu” u Zvorniku podržana zanimanja kuvar i konobar, u kabinetu za praktičnu nastavu osnovcima su posebno predstavljena ova zanimanja.

Profesorica Tomić prisutne učenike informisala je o tome šta ih očekuje ukoliko se odluče da upišu navedena zanimanja, kako je organizovan nastavni proces te kako kakve su mogućnosti za zapošljavanje nakon završetka školovanja ističući činjenicu da je riječ o izuzetno traženim zanimanjima na tržištu rada. Takođe, maturanti su pred osnovcima uz pomoć profesorice pripremali odabrana jela želeći na taj način da im što bolje prikažu kako izgleda praktična nastava. Aktivnosti promocije navedenih zanimanja biće nastavljene i u narednom periodu.

Projekat se realizuje u okviru Programa „Prilika Plus“ kojeg podržava Vlada Švajcarske a implementira Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća, dok je Gradska razvojna agencija Istočno Sarajevo partner za Sarajevsko-zvorničku regiju.