Predstavnici Gradske razvojne agencije Istočno Sarajevo u periodu od 28.02.2019. do 01.03.2019. godine prisustvovali su redovnom sastanku partnera na projektu “ESMARTCITY” održanom u Milanu.

Tokom prvog dana sastanka razgovarano je o svim tehničkim i finansijskim detaljima koje se odnose na uspješno upravljanje projektom, dok su drugog dana pojedinačno, od strane svih partnera prezentovane aktivnosti  u okviru pilot testiranja. Tom prilikom predstavnici RAIS-a upoznali su prisutne o pilot aktivnostima u oblasti tzv. “pametne” javne rasvjete koje se realizuju na teritoriji Istočne Ilidže. Takođe, utvrđene su aktivnosti koje će biti realizovane u narednom implementacionom periodu.

ESMARTCITY – “Enabling Smarter City in the MED Area through Networking” je projekat koji je odobren u okviru II poziva Interreg Mediteranskog Programa – MED čija implementacija traje 30 mjeseci. Ukupan budžet projekta je 2,5 miliona eura. Osnovni cilj projekta jeste da se unaprijedi inovativni kapacitet MED područja uspostavljanjem inovativnog ekosistema uz primjenu koncepta “Pametni Grad”.