predstavljanje rezultata

U prostorijama Skupštine opštine Rogatica juče je u okviru projekta COTON(Contributing to increased functionality employability in Republika Srpska and Una-Sana Canton) održana fokus grupa na kojoj su predstavljeni rezultati istraživanja potreba privrede u regiji Istočno Sarajevo u kontekstu kapaciteta sa kojima tehničke i druge škole raspolažu.

Fokus grupi prisustvovali su privrednici, predstavnici odjeljenja za privredu te direktori i profesori srednjih stručnih škola sa područja opština: Rogatica, Višegrad, Rugo i Foča.

Jedna od aktivnosti predviđenih projektom bila je anketiranje 42 preduzeća u regiji, od kojih su čak 34 izrazila spremnost da prime učenike na praktičnu nastavu. U sljedećoj fazi planirano je stvaranje preduslova za izvođenje praktične nastave na radnom mjestu što će dovesti do bolje obučene radne snage u skladu sa potrebama tržišta.

Projekat “COTON” podržava Vlada Švajcarske, a realizuje se u okviru aktivnosti programa Prilika Plus kojeg implementira Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća.